Caligrama - Prevoditeljska agencija

Prijevod

Caligrama je agencija specijalizirana za usluge prevođenja u raznim područjima, uključujući pravo, financije, modu, farmaciju i tehnologiju.

Kako bismo osigurali što veću razinu točnosti, pouzdanosti i kvalitete naših prijevoda, usredotočili smo se na određene jezike romanskog podrijetla. Stoga ponajviše prevodimo tekstove s engleskog, španjolskog, portugalskog i talijanskog na hrvatski, a po potrebi i s hrvatskog jezika na te strane jezike.

Tehnologija & prevođenje

Caligrama kontinuirano prati tehnološke napretke u području ljudskog i strojnog prevođenja.

Nužno je istaknuti da prevođenje potpomognuto različitim prevoditeljskim alatima koje svakodnevno upotrebljavamo u svojem radu ne podrazumijeva strojno prevođenje. Strojno prevođenje odnosi se na automatsko prevođenje pomoću alata kao što je Google Translate, dok prevoditelji upotrebljavaju posebno osmišljene softverske alate koji nude mnogobrojne značajke i resurse radi olakšavanja sveukupnog procesa prevođenja i osiguravanja vrhunske kvalitete konačnog prijevoda.

Caligrama stoga nudi isključivo usluge ljudskog prevođenja te pritom raspolaže sustavima koji podržavaju različite formate datoteka, od uobičajenih tekstualnih datoteka do specifičnih datoteka koje raspoznaju prevoditeljski alati. Neki od prevoditeljskih alata koje najčešće upotrebljavamo u svojem radu su Trados Studio, Memsource, MemoQ i Wordfast.

Stručnost i kvaliteta

Valja napomenuti da prije isporuke svaki prijevod lektoriramo i provodimo postupak osiguravanja kvalitete, obraćajući posebnu pažnju na jezična pitanja, kao i na specifične upute klijenta, primjerice, u pogledu terminologije ili formatiranja. Na taj način osiguravamo isporuku zajamčeno stručnih prijevoda, a istodobno gradimo i povjerenje klijenata u naša jezična rješenja.

Prevoditeljske usluge

Pošaljite upit

Potvrđujem da sam upoznat s Pravilima o privatnosti i dajem suglasnost da se moji podaci prikupljaju, spremaju i obrađuju.

Trebate usluge prevođenja?

Na pravom ste mjestu! Caligrama Vam nudi prevoditeljske usluge na hrvatskom, engleskom, španjolskom, portugalskom i talijanskom jeziku.

Kontaktirajte nas